Beschaamd ben ik, Vlaming te zijn!
Beschaamd als lezeres van De Standaard, de zogenaamde 'kwaliteitskrant van hoog niveau'.
In het grote debat betreffende de EU vandaag in het PSK was géén folder noch info in het Nederlands aanwezig! Ook de PSK-crew vond, pas na ik er naar vroeg, het vreemd gezien de D S toch ook sponsorde.  Zijn ALLE lezers van D S dan niet hoofdzakelijk Nederlandstalig?
Beschaamd dat in dit debat over cultuur ALLE Nederlandstaligen zichzelf verloochenden door enkel in het Frans te spreken - zij maakten de meerderheid uit - : Gerard Mortier, Peter de Caluwé , Tom Lanoye en Luuk Van Middelaar ( Nl filosoof)!  Tenslotte, er wàs SIMULTAAN vertaling!!
In een ander debat was Yves Leterme de ster. uiteraard in het Frans.  Ook Duitsers (oa Peter Schneider, auteur) spraken in het Frans.  Geert Mak, verontschuldigde (sic) zich de Franse taal onvoldoende machtig te zijn.  Hij sprak in het Engels, maar zijn boek was er enkel in één vertaalde versie, uiteraard de Franse, te koop,.
Het was één grote lofrede voor het 'federale Europa', waar ettelijke sprekers zich dan nog als communist en anarchist konden uiten, o.a. Michel Onfray (Fr  filosoof).
Néén! Dit Europa moet imploderen.  Dit Europa kan enkel overleven in een confederale stuctuur, waar wederzijds respect en zélfrespect voor eigen cultuur en taal kunnen voortleven.
DIT WAS VANDAAG EEN ZEER BEDROEVEND VOORBEELD om "Europa her uit te vinden", zoals werd aangekondigd.
Dr Lieve Van Ermen, 11 oktober 2013

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanvullende gegevens

Met dank aan onze sponsors.