Kortrijks Festival van Vlaanderen ... een verpozing in zuivere lucht

Enigszins verdrongen door de geweldige spelers als het Concertgebouw Brugge, De Singel of andere Bijloke organisatoren blijft het Festival van Vlaanderen Kortrijk een vaste waarde in onze meest westelijke provincie.

Herinneren wij ons nog hoe het onder impuls van de familie Denaux een hoofdspeler was toen Briers senior het Festival van Vlaanderen oprichtte?

Het koor Singhet ende Weset Vro ... tegenhanger van het Brugse Cantores geleid door Aimé Dehaene voerde midden vorige eeuw reeds majestueuze koorwerken uit waar nu, met ons huidig koorbestand, nog kan naar worden  opgekeken. Dirigenten met wereldfaam leidden er uitvoeringen die men vandaag de dag niet meer aandurft! West-Vlaanderen maakte toen vocaal de dienst uit.

Na deze terugblik nu meer focussen op het aanstaande Festival gebeuren.

Onder het moto "Music in the Air" wordt een van de meest tot de verbeelding sprekende oerelementen centraal gezet.

' Speels als een zomerbries, onstuimig romantisch,  wervelend stormachtig en adem als bron van de menselijke stem'...
de brochure verkondigt eloquent wat er tussen 19 en 28 april 2018 te beleven valt.

In de Kortrijkse Schouwburg, de historische Onze-Lieve-Vrouwkerk, de St.- Mattheuskapel van het Begijnhof en de Concertstudio is er muziek voor 'elk wat wils'. Amandine Beyer naast de Brussels Philharmonic, de Capella Pratensis in Pierre De La Rue naast het Franse middeleeuwse Chanson door Ratas Del Viejo Mundo of Oost-Europese Jazz met o.m. Mark Feldman ... slechts een heel kleine greep uit het aanbod vol afwisseling en boeiende originaliteit.

Het feestelijk gebeuren van een tiental producties kan niet stuk met de Middagconcerten waarvoor je een haast symbolische 5 euro betaalt en een halfuur verpozing geniet tijdens een verkwikkende werkonderbreking. Het Muziekcentrum zorgt intussen voor een kleine hap of een warme lunch. Het mag zelfs met je eigenste boterhammendoos ... Wie beweert nog dat Klassieke Muziek elitair zou zijn?

Info & Reservatie: www.festivalkortrijk.be

Uit in Kortrijk

Luc Schaeverbeke

41 Aardenburgse weg
8310 Brugge/Bruges
Belgium
tel. +32 50 35 51 71
port.+32 478 44 89 67

Aanvullende gegevens

Met dank aan onze sponsors.