"Ons nieuwe seizoen is een filosofisch statement waarmee we sleutels willen aanreiken om onze angsten te begrijpen"...stelt Munt- intendant Peter de Caluwe in zijn inleiding bij de zeer interessante en smaakvol uitgewerkte programmabrochure. Een introductie op volgend seizoen waarvan wij het lezen graag aanbevelen omwille van de diepzinnige bespiegelingen geboren uit Richard Wagners Lohengrin passage " Nie sollst du mich befragen..."
Het lijkt ons uit de bocht te gaan daaraan het totale en schitterende aanbod van opera producties, dans- en balletvoorstellingen, liedrecitals en concerten te willen ophangen. Maar het is in ieder geval een programma met heel veel inhoud; niet voor niks valt De Munt regelmatig in de nominaties of de internationale prijzen en is ook de gespecialiseerde muziekpers uiterst lovend...
Daarbij is er steeds, ook bij de artiesten, regelmatig een evenwicht te noteren tussen vernieuwing en traditie.

Een greep uit het aanbod...

Een volledige opsoming geven van al die rijkdom valt uiteraard buiten het bestek van deze bijdrage doch tekenend zijn bvb. het naar voor schuiven van Verdi's Macbeth of Strauss Capriccio naast Daral Shaga van de Vlaming Kris Defoort, werk in 2014 te Limoges in wereldcreatie gegaan...en sterk aansluitend bij de actuele migratie problematiek.
Monteverdi naast Mozart, Fauré naast Puccini, Wagner naast Toshio Hosokawa...en wij zijn verre van volledig!
Enkele namen ook bij de Liedrecitals met de beste vertolkers van de laatste jaren...Anne Sofie Von Otter schouder aan schouder met Matthias Goerne, Sophie Karthäuser naast Bostridge of Patricia Petitbon enzomeer en dat alles in soms niet alledaagse formules!
Anne Teresa De Keersmaeker, Alain Platel of Sidi Larbi Cherkaoui zijn enkele klinkende namen in het Dans-luik.
En in het aanbod aan concerten vinden wij een ongemeen grote en prikkelende verscheidenheid en durf.
Bevraag en vraag ons niet nog meer...
Contacteer liever het telefonisch nummer van De Munt 02 229 12 11 en vraag voor meer informatie en naar de Programmabrochure. ..

 

Luc Schaeverbeke

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanvullende gegevens

Met dank aan onze sponsors.