Door het schitterende muziekfestival van St.-Riquier krijgt het sinds enkele decennia inspirerende landschap omheen de unieke baai van de Somme een culturele meerwaarde. Regelmatig kleuren Vlaamse musici de concerten in de 'Abbatiale' met het Vlaams aandoende 'parvis' en de er bij aanleunende 'grange'.  Wanneer Hervé Niquet het directeurschap waarneemt, is het vanzelfsprekend dat hij, als dirigent van het Vlaams Radiokoor, dit uitstekend ensemble een terechte plaats geeft in het programma. Met het aangrijpende Deutsches Requiem van Brahms in deze schitterende ruimte en ondersteund door de Brussels Philharmonic wordt dit concert ongetwijfeld het hoogtepunt van deze editie.
Het Festival van Saint-Riquier/Baie de la Somme heeft nog andere pijlen op zijn boog: een uitvoering van Haendels Messiah als openingsconcert, naast uitvoeringen van Le Songe d' une nuit d'été en de Vijfde Symfonie van Hector Berlioz.  Daarenboven is er het opmerkelijk optreden van Dame Felicity Lott ...die Mahler naast Offenbach durft te programmeren! 
Jazz liefhebbers komen dan weer aan hun trekken in de talrijke vooravondconcerten.
Het programma duurt van 7 tot 12 juli en uit ondervinding kent de sfeer in St.-Riquier haar gelijke niet. De kleine 'bourgade' in de buurt van Abbeville en het unieke landschap rond de Somme nodigen uit tot relaxen, wandelen en fietsen, tot bestuderen van een bijzondere fauna en flora of het kuieren in charmante plaatsen als Le Crotoy, St.-Valérie-sur-Somme of Rue met schoolvoorbeelden van de mooiste 'Vlammende Gothiek', allemaal op slechts 150 km verwijderd van de Belgische grens; twee uurtjes rijden voor een beloning die nog jaren zal beklijven.
Inlichtingen:
Tel. +33 3 22 999 638
Alsook +33 3 22 999 639
Voor logement of restauratie +33 322 28 91 72

Luc Schaeverbeke

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanvullende gegevens

Met dank aan onze sponsors.